• vv Stânfries kiest ook voor overstap naar het zaterdagvoetbal.

  vv Stânfries kiest ook voor overstap naar het zaterdagvoetbal. 

   

  vv Stânfries uit Appelscha gaat vanaf seizoen 24/25 mee met de trend in het huidige amateurvoetbal en heeft er voor gekozen de overstap te maken naar de zaterdag. Niet de club, maar de leden hebben dit besloten op de bijzondere algemene ledenvergadering.

   

  Het bestuur van de voetbalclub kreeg meerdere signalen van leden dat zij liever op zaterdag voetbalden. Ook kijkend naar het huidige beeld in het amateurvoetbal gingen de Appelschasters op onderzoek uit. Het bestuur stelde hier een commissie voor aan en deze kregen de opdracht om dit te onderzoeken. 

   

  Op maandag 29 juni 2023 was er een informatieavond georganiseerd om zo de leden op de hoogte te stellen van de plannen. Voor deze datum was er al een enquête gehouden onder de leden, met als uitslag dat de meerderheid voor de overstap naar de zaterdag was. 

  Op deze avond werd ook bekend dat het bestuur op 28 augustus 2023 een bijzondere algemene ledenvergadering ging organiseren waar er gestemd kon worden over de toekomst van de club.

   

  ‘Wordt Stânfries een zaterdagvereniging of blijft het een zondagvereniging’.

   

  Bijkomend voordeel zou zijn dat, indien de overstap naar de zaterdag wordt gerealiseerd, de club horizontaal over kan stappen indien de club dit voor 14 september 2023 aangeeft bij de KNVB. Dit houdt in dat, wanneer Stânfries handhaaft in de 4e klasse zondag, horizontaal over kan stappen naar de 4e klasse zaterdag.

   

  Maandag 28 augustus was het dan zo ver, in de mooie vernieuwde kantine van Stânfries koos een groot aantal leden voor de zaterdag, maar liefst 70% van de stemmen was voor een overstap naar de zaterdag.

  Hoe de invulling er precies uit gaat zien is vooralsnog onbekend, dit wordt de komende maanden duidelijk, maar feit is dat vv Stânfries vanaf seizoen 24/25 wijzigt van zondag naar zaterdagvereniging.