• Stânfries wint verdient in en tegen Fochteloo.

  De op papier voorlopig laatste derby tussen FC Fochteloo en vv Stânfries (welke overstapt naar het zaterdag voetbal) is zaterdag 10 februari geëindigd in een overwinning voor de Appelschasters: 1-2.

  Een kleine 400 supporters zag op sportpark t Legien Stânfries uit de startblokken schieten. De zwart-wit formatie was feller, scherper en voetbalde beter. Toch was het Fochteloo met de eerste kans. Een lange bal werd listig verlengd door Nick Akkerman, echter bleek de kans een prooi voor Stânfries doelman Giovanni Oldersma.
  De eerste helft was een helft met een aantal harde duels, gele kaarten, maar het was zeker een sportieve strijd.
  Het was Stânfries die op voorsprong kwam. Marc Drenth schoot een dieptebal eerst nog tegen de Fochteloo doelman aan, in de rebound schoot hij wel raak: 0-1.
  Fochteloo probeerde gevaarlijk te worden via Dennis Westerhof en Mans de Bie, echter stond Stânfries organisatorisch goed.
  Ook Stânfries werd gevaarlijk. Rick Ploeg werd de diepte in gestuurd, was sneller als de verdediging van Fochteloo en bediende de meegelopen Marc Drenth, welke beheerst de 0-2 op het scorebord schoot.
  Stânfries leek voor rust zelfs nog op 3-0 te komen. Joeri Groter had een individuele actie in huis, maar stiftte naast waardoor Stânfries met een meer dan verdiende 0-2 voorsprong de rust in ging.

  Na de rust veranderde het spelbeeld iets. Fochteloo probeerde Stânfries achteruit de dwingen en probeerde nadrukkelijk de aanval te zoeken. Dit lukte een aantal keren gevaarlijk met als uitschieter de kans van Dennis Pen. Hij schoot na een schermutseling vanaf het 16 meter gebied net naast.
  Stânfries probeerde vaak Joeri Gorter te zoeken doordat Fochteloo de Appelschasters tot de lange bal dwong. Dit resulteerde ik kleine kansjes, Wim van Riezen en Marc Drenth konden het net echter niet vinden.
  Halverwege de 2e helft moest Fochteloo met 10 man verder. Een harde tackle van Niels Lindeboom werd bestraft met geel, zijn 2e van de avond wat hem dus rood opleverde. Fochteloo deed met 10 man een stapje harder en drong Stânfries ver terug op eigen helft waardoor de gastheren meer kansen creëerden. In de 81e minuut werd Fochteloo spits Dennis Westerhof onderuit gehaald in de 16 meter. Westerhof ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-2.
  Stânfries gooide de laatste 10 minuten het slot op de deur en na een spannende slotfase vond de leidsman het genoeg.

  Een verdiende overwinning voor Stânfries welke dus de voorlopig laatste derby tussen de beide clubs winnend afsloot en belangrijke zaken deed op de ranglijst.