• Stânfries winnaar van doelpuntrijk duel in Kraggenburg

Stânfries ging zondagmiddag op bezoek bij vv Kraggenburg.
    Al binnen 10 minuten kwam Stânfries op achterstand. Robert Olczyk, de pijlsnelle aanvaller van Kraggenburg, was de verdediging van Stânfries te snel af en schoot de 1-0 binnen.
    Binnen 5 minuten zorgde Stânfries voor de ommekeer. Joeri Gorter zorgde eerst met een mooie individuele actie voor de gelijkmaker, even later zette hij Stânfries op een 1-2 voorsprong door de bal over de keeper heen te stiften.
    De wedstrijd ging op en neer en het was Kraggenburg die de volgende goal maakte. Opnieuw zwak defensief ingrijpen was de aanleiding voor de gelijkmaker: 2-2.
    Voor de toeschouwers was het een leuke wedstrijd om te zien, met veel aanvallen en veel goals.
    Ties Dijkstra zorgde uit een voorzet voor opnieuw een voorsprong voor Stânfries, uit een goede bal van Martijn Westerveen maakte Dijkstra ook de 2-4.
    Nog voor rust scoorde Kraggenburg de aansluitingstreffer na een mooi opgezette aanval: 3-4.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Marc Drenth scoorde in de 50e minuut de 3-5 uit een voorzet van Wim van Riezen.
    3 minuten later was het weer de beurt aan Kraggenburg. Een hard schot in de kruising van Marco van Diepen zorgde voor de 4-5.
    Opnieuw was het Stânfries die scoorde. Na een mooie individuele actie en een geplaatst schot van Marc Drenth stond de 4-6 op het scorebord.
    Kraggenburg probeerde middels de lange bal gevaarlijk te worden en opnieuw de aansluitingstreffer te maken.
    Dit lukte. Een lange bal van achteruit werd niet goed verwerkt door Stânfries en kwam in de voeten van Luc de la Vieter. Hij schoot de bal achter Giovanni Oldersma: 5-6.
    Weer was het Stânfries die nadrukkelijk de aanval opzocht en de volgende treffer wilde maken.
    Uit een voorzet van Marc Drenth was het Rick Ploeg die met zijn 1e goal voor Stânfries de marge weer op 2 zette voor de Appelschasters: 5-7.
    Het slotakkoord was voor Marc Drenth die middels een intikker en zijn 3e goal van de middag de uitslag op 5-8 bepaalde.