• Stânfries stelt orde op zaken en gaat door in de beker.

  Op sportpark Lunia in Oldeberkoop won Stânfries ruim van Sport Vereent, het werd het maar liefst 0-9.
  Al binnen 5 minuten stond Stânfries op een 0-3 voorsprong, 3x vanuit een standaard situatie.
  Jack Posthumus verlengde een hoekschop van Niek Bos, waarna Wim van Riezen het meest attent was en de 0-1 binnen tikte.
  Een hoekschop van Rick Ploeg werd door een verdediger van Sport Vereent in eigen goal gewerkt voor de 0-2, Niek Bos scoorde direct vanuit een hoekschop de 0-3.
  Stânfries was duidelijk een klasse beter als Sport Vereent en liep nog voor rust uit tot 0-7.
  Yannick Akkerman onderschepte de bal en bediende Niek Bos, waarna laatst genoemde de bal behendig in de verre hoek plaatste, 0-4.
  Sylvan Dijkstra maakte de 5-0 doordat hij zelf de bal had veroverd en tegendraads binnenschoot, Niek Bos maakte zijn hattrick compleet en scoorde opnieuw direct vanuit een corner de 0-6.
  Wim van Riezen werd de diepte ingestuurd door Yannick Akkerman en schoot middels een schot in de kruising de 0-7 ruststand op het scorebord.
  Na rust scoorde Stânfries nog 2 maal. De 0-8 werd gemaakt door Jack Posthumus die een schot van de teruggekeerde Jasper de Jong van richting veranderde, de 0-9 werd gemaakt middels een eigen goal van Sport Vereent.
  FC Fochteloo verloor met 3-1 in en tegen Nieuweschoot, waarna Stânfries groepswinnaar is in de poulefase en dus verder bekert.
  Zondag 25 September is de openingswedstrijd van de competitie. Stânfries speelt om 14:00 uur thuis, op eigen sportpark de Steegde, tegen Ijhorst.