• Stanfries speelt zichzelf veilig op Bevrijdingsdag.

  Afgelopen zondag stond er een uitwedstrijd tegen Kraggenburg op het programma voor Stânfries. Een belangrijk duel, bij winst speelde de Appelschasters zichzelf veilig, zou het klimmen richting plek 5 en hield het met een schuin oog zicht op een periodetitel.

  Stânfries beet direct van zich af en liet merken niet voor niets te zijn gekomen richting Flevoland.
  Stânfries voetbalde goed, combineerde makkelijk maar kwam nog niet echt tot grote kansen.
  Kraggenburg probeerde via crossballen de diepte te zoeken, maar ook zij kwamen niet tot grote kansen.

  De eerste grote kans voor Stânfries leverde direct een doelpunt op. Een afgeslagen corner werd door Yannick Akkerman opnieuw in de 16 gebracht. Sylvan Dijkstra wist de bal niet over de achterlijn te krijgen, dit lukte Wim van Riezen wel; 0-1.
  Door de hoge druk van Stânfries werd de bal direct weer onderschept en probeerde Stânfries de voorsprong uit te breiden.
  Een goede aanval kwam terecht bij de ingevallen Joeri Gorter, welke Sylvan Dijkstra verving, de bal hard voorlangs schoot en het was opnieuw Wim van Riezen die bij de 2e paal wist binnen te glijden; 0-2.
  Stânfries denderde door en breidde de voorsprong uit.
  Een crospass van Yannick Akkerman bereikte Wim van Riezen. Wim legde op zijn beurt de bal prima af op de meegelopen Marc Drenth welke de bal beheerst in de verre hoek schoof: 0-3.
  Marc Drenth zette vlak voor rust een mooie solo in, speelde zichzelf vrij en legde de bal met buitenkant voet panklaar voor Wim van Riezen, welke zijn hattrick compleet maakte en zo de ruststand bepaalde; 0-4.

  Na rust stond Stânfries nog in de rust modus en begon het slap. Dit resulteerde snel in de 1-4.
  Stânfries reageerde direct en zocht Lars Oldenburger in de diepte. Oldenburger had een goede versnelling in huis en legde de bal terug in de 16. Het was wederom Wim van Riezen welke het meest attent was en schoot de bal in het dak van het doel; 1-5.
  Direct na de aftrap zette Yannick Akkerman goed door en zette de verdediging van Kraggenburg onder druk. Hij veroverde de bal welke werd opgepikt door Marc Drenth. Drenth legde de bal wederom af op Wim van Riezen en het was laatstgenoemde die hem in een leeg doel kon tikken; 1-6.
  Kraggenburg wisselde 3 maal om zo nog iets van de middag te maken.
  Kraggenburg kwam terug tot 2-6 uit een penalty, uit een goede voorzet kopte de ingevallen spits van de gastheren knap raak: 3-6.
  Stânfries ging weer een tempo hoger spelen en creëerde weer veel kansen.
  Uit een penalty scoorde Marc Drenth de 3-7, Yannick Akkerman maakte uit een vrije trap de 3-8.
  Het slotakkoord was voor de 16 jarige invaller Jelmer Dijk. Hij kreeg de bal van Marc Drenth, omspeelde een verdediger en schoot beheerst raak; 3-9.

  Een belangrijke overwinning voor de zwart-wit formatie van trainer Wouter-Jan Hiemstra welke zich door deze overwinning verzekerde van nog een jaar 4e klasse. Ook houd Stânfries in de verte nog zicht op de 3e periode titel.