• Stânfries pakt na zwaarbevochten wedstrijd een punt in Nieuwleusen

    Al na 8 minuten kwamen de Appelschasters op een 0-1 voorsprong toen Marc Drenth vrije doorgang in de USV-defensie kreeg en doelman Martijn Scheper volstrekt kansloos liet. Nog geen twee minuten later was de stand alweer in evenwicht toen een op maat gegeven voorzet van Max Schaeffer door Wouter Smudde prima werd binnen gekopt, 1-1. Na deze snelle gelijkmaker kreeg Stânfries twee tegenslagen te verwerken. Niek Bos en Joeri Gorter moesten het veld verlaten vanwege een blessure. In de 18e minuut kwamen de Appelschasters toch op voorsprong door een toegekende strafschop, na hands van Niek Hamers, wist Wim van Riezen dit buitenkansje te verzilveren en gaf Scheper geen schijn van kans, 1-2.
    Stanfries kwam ook nog op 1-3. Na een goede voorzet van Edgar Hulzinga wist Lars Oldenburger achter zijn man weg te komen en bij de 2de paal de 1-3 binnen te schieten. Echter de grensrechter vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter, die overigens een goede wedstrijd floot, ging hier in mee en keurde de treffer af.
    In de 59e minuut kwam USV door een treffer van Niek Ekkelenkamp dan toch op gelijke hoogte, 2-2. Stânfries kwam hierna eigenlijk nauwelijks meer van eigen helft en de thuisploeg kreeg kans op kans. Mede door het uitstekende keeperswerk van Giovanni Oldersma kon Stânfries een punt over de streep trekken.

    Zondag 16 Oktober krijgt Stânfries in Appelscha SC Makkinga op bezoek. De wedstrijd op Sportpark De Steegde begint om 14.00 uur.