• Stânfries pakt een punt bij de koploper.

  Stânfries ging zondagmiddag op bezoek bij koploper Olyphia in Noordwolde. Lang leek Stânfries af te stevenen op de winst, echter in de laatste minuut maakte Olyphia gelijk.

  Olyphia begon goed aan de wedstrijd. De gastheren voetbalden makkelijk maar creëerden geen grote kansen.
  Stânfries groeide langzaam in de wedstrijd en werd een aantal keer gevaarlijk. De grootste kans was voor Marc Drenth. Hij vond de sluitpost na een mooie actie en een goed schot.
  Halverwege de 1e helft kwam Stânfries verdient op voorsprong.
  Uit een goed genomen vrije trap van Yannick Akkerman was het Jasper de Jong die knap binnen schoot: 0-1.

  Na de rust had Stânfries opnieuw het betere van het spel.
  De Appelschasters maakten zelfs nog een goal. Een hoge bal werd losgelaten door de doelman van Olyphia, Jasper de Jong was het meest attent en tikte de bal binnen. Echter naar oordeel van de scheidsrechter hinderde de Jong de keeper waarna de goal werd afgekeurd.
  Halverwege de 2e helft moest Stânfries met 10 man verder. Jasper de Jong kon vervroegd de kleedkamer opzoeken wegens een na trappende beweging.
  Met 10 man maakte Stânfries opnieuw een goal. Marc Drenth werd de diepte ingestuurd, de grensrechter vlagde voor buitenspel, echter weef de scheidsrechter dit weg. Marc Drenth had een mooie solo in huis en wist simpel binnen te schieten. Omdat de grensrechter bleef staan en hij de scheidsrechter kon overtuigen van buitenspel, werd ook deze goal afgekeurd.
  Snel hierna was het Olyphia die gevaarlijk werd.
  Na een individuele actie was het de buitenspeler van Olyphia welke zijn inzet op de lat zag eindigen.
  Toch kwam Olyphia op gelijke hoogte. Een afgeslagen bal werd binnen geschoten door Hielke de Jong: 1-1.
  Na protest van Sam de Haan kreeg hij zijn 2e gele kaart en dus rood, waarna Stânfries de blessuretijd uitspeelde met 9 man.
  Gescoord werd er niet meer, dus hielden beide clubs 1 punt over aan dit duel, waar Stânfries er misschien wel 3 had verdient.