• Stânfries pakt de volle buit in Mildam.

  Stânfries ging afgelopen zondag op bezoek bij Mildam, nummer 2 op de ranglijst.
  Mildam, die de afgelopen 6 wedstrijden won, moest winnen om koploper Smilde ‘94 op de hielen te blijven.

  De wedstrijd begon gezapig, op een moeilijk bespeelbaar veld en met een strenge wind. Dit kwam het voetbal niet ten goede en dit leverde voor beide partijen dan ook niet veel kansen op.
  Mildam probeerde middels de lange bal de boomlange Matthijs Velkers te vinden, maar Stânfries stond organisatorisch goed.
  Marc Drenth was met een schot het dichtst bij een openingstreffer, echter spatte zijn inzet uiteen op de lat.

  De tweede helft begon voor Mildam beter en de gastheren leken dan ook op voorsprong te komen. Al in de 1e minuut na rust was het Stânfries die slecht uitverdedigde, hier profiteerde Hidde Knip van, helaas voor hem deed hij dit vanuit een buitenspel positie dus werd de treffer afgekeurd.
  Stânfries voetbalde beter dan Mildam en kwam tot meer kansen in de 2e helft. Marc Drenth schoot voorlangs, Joeri Groter schoot over.
  Uit een corner van Yannick Akkerman schoot ook Niek Bos over.
  Aan de andere kant redde Giovanni Oldersma goed op een counter van Mildam.
  De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0, echter in de allerlaatste minuut werd Lars Oldenburger de diepte in gestuurd. Oldenburger zette goed voor en het was Niek Bos die zo tegen de bal aan kon lopen: 0-1.

  Op basis van de hele wedstrijd een verdiende overwinning voor Stânfries, welke nog volop meedoen in de strijd om de 2e periode.