• Stânfries pakt belangrijke punten en weet weer wat winnen is.

  In de onderste regionen van de 4e klasse A zondag stond een degradatiekraker op het programma.
  Nummer 10 Stânfries ontving nummer 11 Langezwaag, welke de rode lantaarn graag over wilde dragen aan de Appelschasters.

  Langezwaag liet dit direct merken, want al na 30 seconden had de bal in de touwen kunnen liggen. De defensie van Stânfries was nog niet wakker en vanuit de lange bal kon aanvaller Björn Claus direct 1 op 1 komen met Giovanni Oldersma, echter schoot hij naast de goal van Stânfries.
  De gehele eerste helft was Langezwaag gevaarlijker als Stânfries en creëerde het meer kansen. Organisatorisch herpakte Stânfries zich redelijk maar het kwam moeilijk tot kansen. Op een schot van Yannick Akkerman (over) en Marc Drenth (redding keeper) na creëerde Stânfries vrijwel niets. Langezwaag daarin tegen was een aantal keer gevaarlijk, maar de scherpte ontbrak in de afronding waardoor beide teams met de brilstand de thee opzochten.

  De 2e helft was maar liefst 1 minuut uit toen Stânfries uit de startblokken schoot.
  Een vrije trap van Yannick Akkerman werd binnen gekopt door Joeri Gorter, 1-0 in het voordeel van Stânfries.
  Langezwaag nam het heft weer in handen en werd gevaarlijk via Bjorn Claus (mikte net naast) en Ryan de Rooi van Gosliga (goeie redding van Giovanni Oldersma.
  Stânfries leek daarin tegen de score uit te breiden. Yannick Akkerman bereikte Marc Drenth welke de aanval tot doelpunt wist om te zetten. Pech voor Drenth dat hij dit vanuit een buitenspel situatie deed waardoor de goal werd afgekeurd.
  Stânfries werd nog gevaarlijk via de ingevallen Wim van Riezen, echter kreeg hij de bal niet tegen de touwen.
  Het slotakkoord qua kansen was voor Langezwaag, gescoord werd er niet meer.

  Een belangrijke overwinning voor Stânfries, de 3 punten levert weer wat ademruimte op en zo loopt Stânfries in punten uit op Langezwaag. Omdat VWC verloor steeg Stânfries zelfs een plekje op de ranglijst.