• Stânfries overtuigd in Hoogeveen.

Afgelopen vrijdag stond voor Futsal Stânfries 1 een uitwedstrijd tegen HZVV 3 op het programma.
    HZVV won in Friesland met maarliefst 3-8, dus hoopte Stânfries op een sportieve revanche en dat lukte; De Friezen wonnen vrijdag met 4-6.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Met 2 gevaarlijke doelpogingen namen zij de goal van Sytze Westerveen onder vuur, maar hij stond zijn mannetje en keerde de ballen. Toch was het Stânfries die op voorsprong kwam. Een 3e doelpoging werd door Sytze knap uit de bovenhoek gehaald.
    Sytze Westerveen hervatte het spel snel, vond direct zijn broertje Martijn, die de bal kon verlengen naar Dave Hoekstra die de bal zuiver in de benedenhoek plaatste; 0-1.
    Vrij snel hierna viel er weer een goal.
    Joeri Gorter dribbelde vanaf eigen helft via de rechterflank richting de goal van HZVV. Na een prachtige schaar omspeelde hij zijn tegenstander, trok naar binnen en schoot de bal tegendraads voorbij de Hoogevener sluitpost; 0-2.

HZVV was de weg kwijt en kreeg direct opnieuw de deksel op de neus.
    Silvan Netters stak de snelle Cas de Jong weg,  en het was laatstgenoemde die met een bekeken schuiver in de verre hoek de keeper verschalkte; 0-3.
    Na wat kleine kansjes van HZVV waren het opnieuw de Appelschasters die scoorden.
    Joeri Gorter onderschepte een pass van de verdediger van HZVV en zorgde middels een verwoestende uithaal in de linker bovenhoek voor de verdiende 0-4.
    De score had voor rust nog hoger kunnen uitvallen, maar Stânfries toonde zich genadig met de Drenten.

HZVV kon na rust weinig uitrichten, maar kroop in de tweede helft wel iets meer uit zijn schulp.
    Het bekende spel van HZVV zorgde voor de 1-4. De aanvaller legde de bal neer bij de 2e paal en een middenvelder kon simpel binnen tikken.
    Het spel van HZVV was abominabel, maar het had via hun spits een goede mogelijkheid. Echter was het Sytze Westerveen die knap redde.

Stânfries probeerde op zoek te gaan naar de 1-5, waardoor de organisatie niet goed stond bij de zwart-wit formatie. Hierdoor kwam HZVV eruit met een snelle counter en zorgde de aanvaller voor de 2-4.
    Toch kwam de 5e goal er voor de Friezen.
    Martijn Westerveen stoomde op over de rechter kant, gaf de bal voor en de bal kwam via de keeper voor de voeten van Jack Posthumus. Hij aarzelde niet en wist met zijn 1e treffer voor Stânfries de 2-5 op het bord te schieten.
    Weer was het Stânfries die nadrukkelijk de aanval zocht. De ploeg uit Appelscha stond ietwat té aanvallend ingesteld waardoor er veel ruimte lag achter de verdediging. Nadat de keeper de bal klemvast had bediende hij de geheel vrij staande middenvelder die niet aarzelde 1 op 1 met Sytze Westerveen; 3-5.
    Als HZVV nog wat wilde, moesten ze enkele wijzigingen door gaan voeren, en dit gebeurde.
    De keeper werd vervangen voor een extra veldspeler waardoor er veel ruimte kwam op de helft van HZVV.
    Stânfries profiteerde hier optimaal van. Silvan Netters onderschepte de bal, was sneller als zijn directe tegenstander en kon simpel binnenwereld in het lege doel; 3-6.

Het slotakkoord was voor HZVV.
    Hun extra veldspeler probeerde het eens van afstand, en door de drukte voor de goal van Sytze Westerveen kon laatstgenoemde weinig zien, waardoor de bal in het net lag; 4-6.

Een uitstekende prestatie van de Friezen, die mede door deze overwinning opklimmen naar een mooie 4e plaats op de ranglijst.
    Volgende week speelt Stânfries een thuiswedstrijd.
    Op vrijdag 18 maart om 20:00 uur is Sporthal de Steegde hét decor voor de wedstrijd tegen Tunas 7 uit Hoogeveen.

Voor nu een prettige maar ook vooral een zonnige zondag toegewenst en hopelijk tot volgende week! ⚽️🌞