• Stânfries lijdt opnieuw een nederlaag.

  Stânfries ging afgelopen zondag op bezoek bij Havelte. De ploeg uit Drenthe bezet de 3e plaats op de ranglijsten wist al 4 wedstrijd te winnen.

  Stânfries begin slap aan de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand aan. Een pass vanuit het middenveld naar de altijd gevaarlijke Jorick van der Galiën werd slecht verdedigd door Stânfries, waarna de rechtsbuiten van Havelte zijn ploeg op voorsprong schoot: 1-0.
  Stânfries herpakte zich na de tegentreffer en had de rest van de 1e helft de betere van het spel. Een schot van Yannick Akkerman ging naast en ook Marc Drenth kreeg de bal niet tussen de palen.
  Havelte had het moeilijk en kreeg geen grip op het dynamische middenveld van Stânfries.
  Een hoekschop van Marc Drenth werd naast gekopt door Wim van Riezen en een schot van Joeri Gorter werd tot hoekschop verwekt.
  Op slag van rust kreeg Stânfries een domper te verwerken.
  Na opnieuw slap verdedigend ingrijpen was het opnieuw Jorick van der Galiën met zijn en Havelte’s 2e treffer: 2-0.

  Na de rust begon Stânfries goed. Opnieuw had de ploeg uit Appelscha het betere van het spel, creëerde het kansen en was het simpelweg beter als Havelte.
  Kansen van Marc Drenth en Wim van Riezen gingen er niet in, een vrije trap van Yannick Akkerman ging over.
  Havelte werd iets gevaarlijker met een aantal kleine kansjes, gescoord werd er niet.
  In de 63e minuut ging Rick Flapper de fout in. Hij haalde een doorgebroken speler neer en kon vervroegd douchen waardoor Stânfries tot overmaat van ramp verder moest met 10 man.
  Toch was het nog steeds Stânfries die beter speelde en risico nam door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Stânfries ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er.
  Marc Drenth gaf een goede pass op Wim van Riezen en het was laatstgenoemde die de bal binnen schoot: 2-1.
  Stânfries leek zelfs op gelijke hoogte te komen. Een goede hoekschop van Marc Drenth belandde op het hoofd van Joeri Gorter, echter spatte zijn kopbal uiteen op de lat. Ook een vrije trap van Marc Drenth belande niet tegen de touwen.
  In de 87e en 89e minuut was het Toine Pit van Havelte die een moe gestreden Stânfries over de knie legde. Met 2 goals bepaalde hij de ietwat geflatteerde uitslag, op 4-1.