• Stânfries krijgt voetballes in Fochteloo

Stânfries kreeg een lesje voetballen in Fochteloo. De Appelschasters verloren kansloos met 4-0.
    FC Fochteloo begon feller, creëerde meer kansen en was effectiever in de afronding.
    Dit leidde ook snel tot de 1-0. Dennis Westerhof had een goede actie in huis en bediende de geheel vrij staande Dano Buist die de bal achter Giovanni Oldersma schoot; 1-0.
    Stânfries leek vooral tegen zichzelf te voetballen, want na geklungel achterin kwam de bal bij Dennis Westerhof die de bal op de paal schoot, waarna Daan Dekker de rebound binnen tikte; 2-0.
    Halverwege de eerste helft werd Niels Lindeboom in het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Marco Sloot waarna scheidsrechter Gerding resoluut naar de stip wees.
    Dennis Westerhof was Giovanni Oldersma vanaf 11 meter de baas en zorgde voor een 3-0 ruststand.
    Na rust was het Stânfries met het meeste balbezit. Niek Bos en Rick Flapper misten overtuiging in de afronding en ook Joeri Gorter kreeg de bal niet achter doelman Rico Aalbers.
    In de laatste minuten van de wedstrijd was het FC Fochteloo met het slotakkoord.
    Na zwak defensief ingrijpen bij Stânfries was het Dano Buist die de bal hard in het dak van het doel schoot; 4-0.
    Zondag 18 September is de laatste wedstrijd in de beker poule. Stânfries gaat op bezoek in Oldeberkoop waar het Sport Vereent treft, FC Fochteloo speelt de laatste wedstrijd in en tegen Nieuweschoot.