• Stânfries houdt punt over aan duel met Tunas.

  Vrijdag 18 maart speelde Stânfries een thuiswedstrijd tegen Tunas 7 uit Hoogeveen.
  Stânfries creëerde zeeën van kansen, maar 3 goals bleken niet genoeg voor de winst, de wedstrijd eindigde in 3-3.

  Het begin van de wedstrijd was voor Tunas.
  Stânfries begon slap aan het duel en werd door Tunas goed onder druk gezet.
  Dit resulteerde dan ook snel in een voorsprong voor de Drenten. Na slap ingrijpen aan de kant van Stânfries wist de aanvaller van Tunas de bal achter Sytze Westerveen te krijgen; 0-1.
  Stânfries leek hierdoor wakker geschut, want de zwart-wit formatie begon steeds beter te spelen.
  Kansen voor Silvan Netters, Cas de Jong en Ivar de Vries bleven onbenut, maar Martijn Westerveen zorgde wel voor de verdiende gelijkmaker. Hij stoomde op over links, trok naar binnen en schoot de bal onverwachts in de rechter benedenhoek; 1-1.

  Vervolgens creëerde Stânfries tal van kansen. Sander van Rozen, Mark Heeroma en Silvan Netters kregen de bal niet langs de muur van de Drenten.
  Ook Daan Loupatty kreeg de bal niet langs de Hogevener sluitpost.
  De doelman van Tunas was met veel reddingen de belangrijkste man aan de kant van de gasten.
  Direct hierna volgde 2 snelle momenten waarop Stânfries lag te slapen. Vanuit de omschakeling zorgde Tunas voor de 1-2 en Stânfries had nog niet afgetrapt of de bal lag wederom achter Sytze Westerveen; 1-3.

  Na de rust waren de rollen omgedraaid en lag juist Tunas te slapen. Stânfries voerde een keeperswissel door en ook aanvallend werd er in gegrepen bij de Appelschasters.
  Voortdurend stoomde Stânfries op wilskracht op richting het vijandelijke doel. Maar hoe dichter men bij de Hoogeveense doelman kwam, hoe schaarser de ideeën werden.
  Toch zorgde Stânfries voor de aansluitingstreffer.
  Na een intrap aan de linkerkant die snel werd genomen, was het Sander van Rozen die de bal hard langs de doelman van Tunas schoot; 2-3.
  Vervolgens wederom een overvloed aan kansen voor Stânfries. Een demarrage van Silvan Netters strandde net voor de goal, en ook schoten van Martijn Westerveen en Cas de Jong belandden niet tegen de touwen.
  Ook Tunas creëerde een aantal goede mogelijkheden, maar Ivar de Vries bleek lastig te kloppen deze avond.

  Uiteindelijk zorgde Cas de Jong voor de terechte gelijkmaker. Hij onderschepte de bal op de middellijn, dribbelde op de keeper af en met een subtiele voetbeweging zette hij de doelman op het verkeerde been waardoor hij makkelijk kon binnen tikken; 3-3.
  Stânfries wilde meer, verdiende meer en creëerde voldoende kansen om de winnende te maken.
  Echter was de muur van de Hoogeveners vanavond moeilijk te passeren.
  Na wederom genoeg kansen voor Stânfries klonk rond de klok van 21:00 uur het eindsignaal met als einduitslag 3-3.
  Een punt waar Stânfries moeilijk mee kan leven, omdat de Friezen zeker meer verdienden.

  De volgende wedstrijd van Futsal Stânfries 1 staat gepland op vrijdag 1 April. De ploeg speelt dan wederom een thuiswedstrijd in eigen Sporthal de Steegde. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt tegen HODO 3 uit Hollandscheveld.
  Wederom een dankwoord richting de aanwezige supporters, mooi om te zien dat jullie elke week in groten getale aanwezig zijn!

  Namens de selectie een fijne zondagavond en hopelijk tot vrijdag 1 April! ⚽️