• Stânfries houdt de punten in eigen huis.

Futsal Stânfries 1 nam het vanavond op tegen ACV 3 uit Assen. De Drenten stonden met 1 punt een plaats onder Stânfries, dus dit beloofde een mooie wedstrijd te worden.

De wedstrijd begon gelijk op met kansen over en weer. Yannick Akkerman, Sander van Rozen en Silvan Netters stonden nog niet op scherp, en ook de Assenaren kregen het leer niet tegen de touwen.
    Het was Stânfries die de ban brak. Mark Heeroma kwam goed opstomen via de rechterkant en wist doormiddel van een harde punter de keeper op het verkeerde been te zetten; 1-0.
    Vervolgens was het ACV die de betere ploeg was. De ploeg gekleed in het zwart-blauw had een paar goede lange ballen in huis waardoor zij gevaarlijk werden, maar de goed keepende Sytze Westerveen liet zich niet verschalken.
    Tot halverwege de eerste helft wist Stânfries amper gevaar te stichten, maar toen kwam Ramon van der Veen met een prachtpass op de proppen met Silvan Netters als eindstation; 2-0.

Vlak na rust was het ACV welke terug kwam in de wedstrijd. Wederom een lange bal van de Drenten kwam terecht bij een aanvaller, die de bal rustig onder Sytze Westerveen door schoof; 2-1.
    Vervolgens ontspon zich een boeiende tweede helft, met niet heel veel kansen, maar wel veel strijd.
    ACV had na rust uit een ander vaatje moeten tappen om het Stânfries alsnog moeilijk te maken, maar dat vaatje bleek niet aanwezig.

Stânfries was na rust de betere ploeg en liep uit. De ingevallen Sander van Rozen omspeelde met een flitsende actie 2 verdedigers van ACV en vuurde de bal hard tegen de touwen; 3-1.
    Yannick Akkerman kreeg vervolgens een aantal kansen maar hij had het vizier niet op scherp vanavond.
    ACV probeerde wel aan te dringen, maar kon niet overtuigen in de afronding. Arno Steg en Mark Heeroma grepen een aantal keer verdedigend sterk in.
    Met nog 7 minuten op de klok zorgde Stânfries voor het slotakkoord.
    Silvan Netters ontving de bal van Ramon van der Veen, dribbelde richting goal en legde hem goed af op de meegelopen Ramon van der Veen welke de bal subtiel over de lijn werkte; 4-1.
    Stânfries hield de controle en consolideerde zijn voorsprong. Vrij snel na de laatste kans van Dave Hoekstra klonk het eindsignaal.

Een mooie overwinning voor de Appelschasters, welke door deze overwinning de 5e plaats bezet in de 4e klasse.
    Volgende week nemen de Friezen het op tegen HZVV 3 te Hoogeveen. Om 21:45 wordt er in Het Activum stadion afgetrapt met tot nog toe onbekende leidsman.
    De vele aanwezige supporters weer onwijs bedankt voor de support vanavond!

Voor nu een prettig, sportief en vooral zonnig weekend gewenst! ⚽️🌞