• Stânfries houd punt over aan treffen met Beilen.

  Woensdag 6 April stond er voor Futsal Stânfries 1 een uitwedstrijd tegen Beilen 2 op het programma.
  Na een 3-0 achterstand knokte de Appelschasters zich knap terug en speelden verdiend gelijk; 3-3.

  De wedstrijd begon gelijk op. Zowel Stânfries als Beilen wisten een aantal kansen te creëren, maar wisten deze kansen niet om te zetten in doelpunten. Aan de zijde van Stânfries redde Ivar de Vries een aantal keren knap.
  Toch eindigde de 1e helft voor Stânfries in een mineur.
  In de laatste 10 minuten wist Beilen 3 maal te scoren. Na een snelle counter, een eigen goal en een hard schot in de verre hoek stond er tijdens de rust een 3-0 stand op het scorebord.

  Het roer moest om bij de zwart-wit formatie en Martijn Westerveen probeerde zijn team op te peppen in de rust. De Appelschasters moesten in de 2e helft “het kaf van het koren scheiden”. De donderspeech van Martijn werkte, want direct na rust zorgde Ramon van der Veen met een harde schuiver voor het begin van een comeback; 1-3.
  Stânfries drong aan, dwong Beilen ver terug op eigen helft en dit leidde tot veel kansen.
  De aansluitingstreffer hing in de lucht en die kwam er dan ook.
  Jack Posthumus speelde Martijn Westerveen aan, laatstgenoemde draaide knap open en wist met een bekeken schuiver de keeper te verschalken; 2-3.

  Met het inbrengen van Sytze Westerveen in het veld, gooide Stânfries de knuppel in het hoenderhok. Mede door zijn opschudding voor de goal van Beilen, viel een minuut voor tijd de verdiende gelijkmaker. Een goede haan kraait 2 keer, dit liet Ramon van der Veen blijken.
  De drukte voor de goal van Beilen ontnam de Drentse sluitpost het zicht en hier profiteerde Ramon optimaal van. Hij veroverde de bal en schoot op goal, en mede door de goed in de weg lopende Sytze Westerveen rolde de bal tergend langzaam over de doellijn: 3-3.

  Vrijwel direct na de gelijkmaker floot arbiter Wigchers voor de laatste keer deze avond.
  Een puntje dus voor de Friezen, gezien de 1e helft een knap resultaat, gezien de 2e helft misschien wel 2 punten te weinig.

  De volgende wedstrijd van Stânfries Futsal 1 staat op vrijdag 22 April op het programma.
  Om 19:55 wordt er in Het Stadion Activum te Hoogeveen afgetrapt tegen Hoogeveen 6. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter H.F. Boland.

  Voor nu een prettige week toegewenst en namens de selectie alvast fijne paasdagen!
  Hopelijk tot volgende week! 🐣⚽️