• Stânfries Futsal nog steeds zonder puntverlies

  Stânfries Futsal 1 zonder puntverlies bovenaan, Joeri Gorter maakt er 5 voor de wedstrijdbal.

  Afgelopen vrijdagavond werden de degens gekruist met Drachtster Boys 2.
  In Sporthal de Steegde werd het publiek getrakteerd op een waar doelpuntenfestijn, het werd maar liefst 6-5 in het voordeel van de Appelschasters.

  De gasten uit Drachten begonnen de wedstrijd beter. Zij zetten hoog druk op de helft van Stânfries en wisten met enkele schoten gevaarlijk te worden, maar Ivar de Vries was moeilijk te passeren.
  Toch kwamen de gasten via een schot uit de 2e lijn op voorsprong; 0-1.
  Na de goal van de gasten nam Stânfries het heft in handen. Met Joeri Gorter hadden Appelschasters een echte mannetjesputter in haar midden, met een tomeloze inzet en een aantal mooie acties was hij de gevaarlijkste man aan de kant van Stânfries.
  Een goal van hem bleef dan ook niet lang uit. Na een goede actie van Nick Posthumus, die 2 man omspeelde en de bal breed legde, hoefde Joeri Gorter er alleen nog maar tegen aan te lopen; 1-1.
  Vrijwel direct vanaf de aftrap was het Drachtster Boys die de volgende goal maakte. Een razendsnelle aanval werd door de aanvaller van Drachtster Boys tot doelpunt gepromoveerd; 1-2.
  Weer was het Joeri Gorter die de zwart-wit formatie langszij schoot. Een schot van afstand bleek de Drachtster sluitpost te machtig waardoor de bal door zijn handen het doel in glipte; 2-2.
  Na wat kansen over en weer was het deze keer Stânfries die op voorsprong kwam. Joeri Gorter maakte met een fantastisch schot van eigen helft, die over de keeper heen de goal in viel, zijn hattrick compleet; 3-2.
  Het publiek kreeg waar voor hun geld, want de volgende goal liet niet lang op zich wachten. Het was Drachtster Boys die middels een puike aanval de gelijkmaker maakte; 3-3.
  Stanfries drong door, kreeg kansen via Jack Posthumus en Silvan Netters, maar wederom was het Joeri Gorter met een treffer. Uit een kort genomen hoekschop van Cas de Jong was het Joeri die de bal fraai in de verre hoek plaatste; 4-3.
  Met een schuiver onder Ivar de Vries door zorgde Drachtster Boys ervoor dat beide teams met een gelijke stand de thee op zochten; 4-4.

  De tweede helft begon stormachtig. Stânfries werd onder druk gezet, en middels een snelle counter kwamen de Drachtsters verdient op voorsprong; 4-5.
  Nog geen 5 minuten later wist Stânfries orde op zaken te stellen. Martijn Westerveen vuurde een kanonskogel op de goal van Drachtster Boys af, de keeper liet de bal los en het was Joeri Gorter die met een listig lobje de bal over de keeper in de goal werkte; 5-5.
  Na de 5-5 was duidelijk dat de frustraties opliepen bij de gasten uit Drachten. Na herhaaldelijk commentaar op de arbitrage was voor arbiter Westerveen de maat vol en gaf een verdediger van Drachtster Boys een gele prent. Hierdoor voetbalde Drachtster Boys tijdelijk met een man minder.
  De gastheren profiteerden optimaal van de overtalsituatie: Stânfries liet de bal snel rond gaan, tikten de gasten helemaal zoek en het was Jack Posthumus die de 6-5 op het scorebord zette. Direct hierna keerde, de van het veld gestuurde speler, volgens de regels terug binnen de lijnen.
  Heel veel profijt haalde Drachtster Boys hier niet meer uit, het creëerde wat kleine kansjes maar Stânfries hield het slot op de deur. Arbiter Sytze Westerveen vond het na 25 minuten mooi geweest en blies het eindsignaal door zijn fluit.

  Een belangrijke, verdiende overwinning voor de Appelschasters in een boeiend voetbalspektakel.
  Stanfries heeft nu 9 punten uit 3 wedstrijden en is koploper in de 3e klasse 08.
  Woensdag 21 September speelt Stânfries haar volgende wedstrijd. In Drachten speelt de zwart-wit formatie tegen Futsel Dragten 10. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

  De selectie wil het aanwezige publiek bedanken, jullie support is elke week een steun in de rug!
  Voor nu een sportief weekend en hopelijk tot volgende week! 👊🏽⚽️