• Stânfries en VWC in evenwicht.

  Afgelopen zondag stond er in Appelscha de wedstrijd Stânfries - VWC op het programma.

  Bij winst kon Stânfries afstand nemen op de ranglijst van de gasten uit Munnekeburen.
  In de 1e helft was het Stânfries met het meeste balbezit. De Appelschasters probeerden gevaarlijk te worden over de zijkanten om zo kansen te creëren.
  Dit lukte een aantal keren, echter ontbrak de scherpte in de eindpass van onder andere Martijn Westerveen en Lars Oldenburger.
  VWC speelde veelal de lange bal en werd bijna niet gevaarlijk.
  Halverwege de 1e helft had Stânfries een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Marc Drenth werd de diepte in gestuurd door Sam de Haan. Drenth dribbelde alleen op VWC doelman Kevin Bron af, maar schoot naast.

  In de 2e helft veranderde het spelbeeld weinig. VWC veelal de lange bal, Stânfries beter voetballend.
  Niek Bos werd gewisseld voor Wim van Riezen en Sylvan Dijkstra maakte plaats voor Dave Hoekstra.
  In de 82e minuut kwam Stânfries op voorsprong. Een pass van Yannick Akkerman werd goed verlengd door Marc Drenth die daarmee Martijn Westerveen in stelling bracht. Westerveen gaf een uitstekende pass bij de 2e paal welke binnen werd geknikt door Wim van Riezen: 1-0.
  Na de goal probeerde VWC iets terug te doen en bracht een aanvallende wissel in.
  In de 87e minuut werd een voorzet ietwat gelukkig verlengd door invaller Marcel Jonkman. Giovanni Oldersma kon er niet bij en de bal viel over hem de goal in: 1-1.
  Stânfries probeerde nog enkele kansen af te dwingen en het was wederom een pass van Westerveen die bij de 2e paal terecht kwam.
  Wim Van Riezen leek opnieuw te kunnen afronden maar een laatste poging van de verdediger van VWC bleek net genoeg waardoor van Riezen niet uit kon halen.

  Een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschoten, maar gezien de wedstrijd wel een terechte uitslag was.