• Stânfries de betere, Smilde ‘94 de punten.

  Afgelopen zondag stond op sportpark de Steegde de derby tussen Stânfries en Smilde 94 op het programma.
  In Smilde werd het 3-2 voor de huidige nummer 1 in de competitie, ook in Appelscha wonnen de Smildenaren: 0-1.

  Stânfries had het betere van het spel in de eerste helft en kwam goed tot voetballen. De zijkanten werden nadrukkelijk gezocht en ook door de as probeerde Stânfries tot kansen te komen, echter was in vele gevallen de eindpass niet goed genoeg om tot echt gevaarlijke doelpogingen te komen.
  Uit een afgeslagen corner zocht Yannick Akkerman met een schot de goal, deze werd geblokt door een verdediger van Smilde.
  Ook Marc Drenth welke de diepte werd ingestuurd, scoorde niet vanuit de 1 tegen 1 situatie door een knappe redding van doelman Paul Smidt.
  Ook Smilde probeerde gevaarlijk te worden door het diep sturen van de voorste linie. Een voorzet van Ruben Beuving kwam in de 16 waarna Quentin van Sleen een actie probeerde in te zetten. Stânfries verdediger Etienne van Zanden greep in, maar deed dit naar oordeel van de scheidsrechter buitensporig waarna de bal op de stip ging. Rik Koers ging achter de bal staan en plaatste de bal in de rechter benedenhoek. Keeper Giovanni Oldersma zat er nog aan maar dit bleek niet voldoende: 0-1.
  Een kopbal van Marc Drenth werd gered door Paul Smidt, vanuit de rebound kon ook Sam de Haan niet raak schieten.
  Halverwege de 1e helft werd Joeri Gorter in de 16 onderuit gehaald, waarna beide teams dachten aan een strafschop. Scheidsrechter van Houten ging hier niet in mee en liet verder spelen.
  Ruststand 0-1.

  De 2e helft ging meer gelijk op met kansen over en weer.
  Smilde probeerde te voetballen door de as maar Stânfries hield deze goed dicht.
  Vanuit dieptebal werden de gasten wel gevaarlijk. Silvan ten Cate werd de diepte in gestuurd en gingen alleen op Giovanni Oldersma af. De topscorer van de competitie schoot echter net naast.
  Ook Maik van Aken werd gevaarlijk maar kon ook niet doeltreffend afronden.
  Aan de andere kant spatte een vrije trap van Marc Drenth uiteen op de lat en schoot Yannick Akkerman naast.
  Uit een goede voorzet van Martijn Westerveen was het Marc Drenth welke middels een volley probeerde te scoren, maar ook die bal ging naast.
  Smilde werd nog een aantal keren gevaarlijk met een corner, gescoord werd er niet meer waarna Smilde ‘94 zegevierde in Appelscha.