• Stânfries bindt opnieuw een overwinning aan de zegekar.

Futsal Stânfries 1 speelde vanavond in Sportcentrum Drachten de uitwedstrijd tegen Futsal Dragten 8.
    Voor de gastheren was dit hun 1e wedstrijd, voor Stânfries was het de 2e.

Voor de wedstrijd viel het woord frivool, dat was precies hoe Stânfries begon.
    Mooie aanvallen, technische hoogstandjes en veel kansen.
    Gescoord werd er in de eerste paar minuten nog niet.
    Toch wist Stânfries, niet geheel tegen de verhoudingen in, op voorsprong te komen.
    Ramon van der Veen zag Yannick Akkerman de diepte in gaan en gaf de bal middels een subtiele voetbeweging mee in de loop. Het was laatstgenoemde die 1 op 1 met de keeper niet faalde; 0-1.

Stânfries ging verder waar het gebleven was. Het voetbalde rustig door en creëerde kleine kansjes. Toch was het Futsal Dragten dat de gelijkmaker op het bord zette. Vanuit de omschakeling lieten zij Ivar de Vries kansloos; 1-1.
    Lang liet de volgende goal voor Stânfries niet op zich wachten: uit de eerst volgende aanval direct vanaf de aftrap wist Yannick Akkerman zijn 2e van de avond te maken; 1-2.
    Dit was een mokerslag voor Futsal Dragten, want zij dachten terug te komen in de wedstrijd.
    Stânfries gaf direct weer druk vooruit, zocht nadrukkelijk de aanval en de 1-3 hing in de lucht. Die kwam er ook. Middels een lage schuiver was het Ramon van der Veen die scoorde; 1-3.
    Nog voor rust liep Stânfries uit naar 1-6.
    Joeri Gorter schoof de bal onhoudbaar langs de keeper voor de 1-4, de 1-5 kwam op naam van Jack Posthumus die een rebound afrondde en Martijn Westerveen schoot tegendraads de 1-6 ruststand op het bord.

Na een weifelend begin van de 2e helft nam Futsal Dragten het heft in handen, maar het speelde te slordig om gevaarlijk te worden.
    Na een goede aanval van Stânfries, die gered werd door de doelman, was het opnieuw een snelle omschakeling van Futsal Dragten die voor een goal zorgde; 2-6.
    Futsal Dragten was niet bij machte door te zetten, het was daarom ook Stânfries dat de volgende goal maakte. Yannick Akkerman kwam goed door op links, schoot hard op doel en de bal vloog tegen de touwen; 2-7.

Een corner van Futsal Dragten zorgde voor een penibele situatie voor de goal van de Appelschasters, waarna de bal via de scrimmage achter de overigens goed keepende Ivar de Vries belande: 3-7.
    Kansen van Dave Hoekstra en Silvan Netters leverden geen goals op, maar het slotakkoord was wel voor Stânfries.
    Mark Heeroma kreeg de bal aangespeeld van Martijn Westerveen, draaide open en schoof de bal beheerst met zijn linker in de benedenhoek; 3-8.
    Vrijwel direct hierna klonk het eindsignaal van bondsofficial Adema.

Een prima overwinning voor de zwart-wit formatie, die de 1e plaats op de ranglijst bezetten met een doelsaldo van +13.

Vrijdag 16 September speelt Stânfries opnieuw een wedstrijd. In eigen Sporthal de Steegde neemt de ploeg het op tegen Drachtster Boys 2.
    De wedstrijd begint om 20:00 uur.
    Het aanwezige publiek vanavond onwijs bedankt voor jullie steun en hopelijk tot de volgende keer!

Namens de selectie een fijne week toegewenst. 👊🏽⚽️