• Ruinerwold en Stânfries in evenwicht

  Stânfries ging zondagmiddag op bezoek in Ruinerwold. Tot aan de rust speelde Stânfries aardig. Kansen voor Martijn Westerveen en Edgar Hulzinga troffen geen doel, een kopbal van Joeri Gorter belandde in de handen van de doelman van Ruinerwold.
  De verdiende voorsprong voor Stânfries kwam er toch. Martijn Westerveen stuurde Rick Ploeg de diepte in, waarna laatstgenoemde goed het overzicht bewaarde en de geheel vrijstaande Marc Drenth bediende. Een koud kunstje voor Drenth en de verdiende voorsprong voor de Appelschasters; 0-1.

  Na de rust was het Ruinerwold wat beter uit de kleedkamer kwam. De gastheren creëerden meer als Stânfries, wat ook leidde tot de gelijkmaker. Giovanni Oldersma wist een schot in eerste instantie nog te pareren, op de rebound had hij geen antwoord; 1-1.
  Ruinerwold drukte door, maar defensief stond het bij Stânfries goed.
  Giovanni Oldersma was nog belangrijk met een goeie redding, Yannick Akkerman haalde een bal van de lijn. Aan de andere kant kon Jack Posthumus niet overtuigend genoeg afdrukken, Marc Drenth zag zijn inzet gestopt worden door de doelman van Ruinerwold.
  Na een eerste helft voor Stânfries en een 2e helft voor Ruinerwold, een verdiende 1-1 uitslag.