• Richtlijnen voor ouders van jeugdspelers van vv Stânfries

• vv Stânfries is een vereniging waar plezier en respect voor elkaar voorop staan.

• Uw ideeën of initiatieven zijn altijd welkom, dit wordt besproken tijdens de vergaderingen Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten waarmee vv Stânfries geholpen kan worden. (activiteitencommissie, jeugdleider, scheidsrechter, kantinemedewerker, hulpjeugdtrainer, bestuurslid, enz.) De vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging. Daarnaast is het vooral erg leuk om iets voor de vereniging te doen.

• Moedig uw kinderen op een positieve wijze aan. Alleen al uw aanwezigheid is een positieve stimulans voor uw kind. Aanwijzingen over het spel worden uitsluitend door de coaches of leider(s) gegeven.

• Geef nooit commentaar op de beslissing van scheidsrechter, trainers en of leiders maar toon respect (hoe fout en onrechtvaardig zo’n beslissing soms ook kan zijn in uw ogen).

• Op de wedstrijddag bent u NIET aanwezig in de kleedkamer, dit geld vanaf JO-13

• Wees altijd respectvol naar de spelers, leiders en ouders van ONZE vereniging en de tegenstander (ook wanneer dat niet wederzijds is wat helaas een enkele keer voorkomt).

• Mocht u door anderen verbaal of fysiek negatief bejegend worden door bijvoorbeeld beledigende of discriminerende uitlatingen, meldt dit direct bij de leider en/of het juiste bestuurslid

• Als vertegenwoordiger van vv Stânfries maken wij ons nooit schuldig aan discriminatie, grof taalgebruik of ander wangedrag.

• Wees zeer terughoudend met het afmelden voor een voetbaltraining. Voetbal is nu eenmaal een teamsport en trainen hoort daarbij. Trainen is erg belangrijk voor kinderen die willen voetballen. Een kind dat graag voetbalt, vindt het ook leuk om te trainen. Het versterkt de band met de teamgenoten en je wordt er een betere voetballer door. En trainen/sporten is gezond.

• Zorg dat u en uw kinderen altijd op de afgesproken tijd aanwezig zijn voor zowel trainingen, uit- en thuiswedstrijden. Na wedstrijden is het verplicht te douchen. Zorg er dan ook voor dat uw kind altijd badslippers, zeep, handdoek bij zich heeft! Er wordt gezweet en je wordt vies door een sliding, een kopbal of nat door de regen. Uit oogpunt van hygiëne is douchen na het sporten dus heel gewoon.

• Bij voetbal kan je de wedstrijd winnen, gelijkspelen of verliezen. Blijf in alle gevallen positief naar uw kind. Het belangrijkste blijft toch plezier maken met elkaar door samen te voetballen.

• Een vereniging kan tegenwoordig niet meer zonder financiële steun van sponsors. Misschien bent u geïnteresseerd vv Stânfries te sponsoren? Informeer hiervoor naar de mogelijkheden bij de sponsorcommissie