• Vanaf de start van het seizoen zijn er nieuwe spelregels voor JO13.
  (Dit is een pilot van de KNVB in district Noord en West 1 voor de B-categorie).
  Er zijn vier nieuwe spelregels: de zelfpass, intrap/indribbelen, de tijdstraf en het vliegend wisselen.

  Vanaf de start van het seizoen zijn er nieuwe spelregels voor JO13.

  (Dit is een pilot van de KNVB in district Noord en West 1 voor de B-categorie).  Er zijn vier nieuwe spelregels: de zelfpass, intrap/indribbelen, de tijdstraf en het vliegend wisselen.

   

  • Zelfpass: De speler hoeft de bal bij een vrije schop niet naar een medespeler te passen, maar mag ook een pass op zichzelf geven. Het is dus toegestaan om bij een vrije trap, nadat de bal heeft stilgelegen, zelf met de bal te gaan dribbelen.
  • Intrap/indribbelen: Als de bal over de zijlijn gaat, mogen spelers de bal in het veld trappen of dribbelen in plaats van gooien. Ook bij een hoekschop, doelschop of de aftrap mogen spelers gaan dribbelen in plaats van de bal trappen.
  • Tijdstraf: Bij een gele kaart moet een speler vijf minuten van het veld af. Bij een rode kaart wordt de speler voor de rest van de wedstrijd van het veld gestuurd, maar voor hem of haar mag na tien minuten wel een wisselspeler in het veld komen.
  • Vliegend wisselen: Een speler mag gedurende het spel, dus zonder dat de wedstrijd wordt stilgelegd, bij de middenlijn en aan de kant van de dug-out worden gewisseld. Later mag hij of zij ook weer terug in het veld komen.

   

  Bekijk het hier bij de KNVB