• Persoonlijke fouten kost Stânfries de kop.

  Stânfries speelde afgelopen zondag opnieuw een derby, dit keer in en tegen Smilde 94.
  De wedstrijd begon gelijk op, waar Stânfries en Smilde beide lieten zien graag te willen voetballen.
  In de 11e minuut ging het mis voor Stânfries. Sam de Haan verloor de bal achterin, Silvan ten Cate ging er met de bal vandoor en verschalkte keeper Giovanni Oldersma: 1-0.
  Stânfries raakte niet meteen van slag en probeerde voetballend op zoek te gaan naar de gelijkmaker, welke er verdient kwam. Sylvan Dijkstra werd op randje 16 ingespeeld en schoot de bal prachtig over de doelman van Smilde: 1-1.
  Direct hierna maakte Stânfries opnieuw een fout. Yannick Akkerman probeerde de bal uit te halen, echter miste de bal vaart waardoor deze opgepikt kon worden door Silvan ten Cate. Laatstgenoemde was Giovanni Oldersma wederom de baas in een 1 op 1 situatie: 2-1.
  Voor de rust werd er niet meer gescoord, waardoor Smilde met een voorsprong de kleedkamer in ging.

  Na rust was het Stânfries met het meeste balbezit. Vanuit de omschakeling probeerde Smilde er gevaarlijk uit te komen en dit lukte. Een aanvaller van Smilde dribbelde alleen op goal af, waardoor Sam de Haan genoodzaakt was aan de noodrem te trekken. De scheidsrechter toonde hierop de rode kaart waarna de Haan vervroegd kon douchen.
  Met 10 man had Stânfries het betere van het spel en creëerde kansen. Marc Drenth en Niek Bos vonden geen doel, aan de andere kant kopte Smilde op de lat.
  Halverwege de 2e helft was het Niek Bos die in de 16 onderuit werd gehaald, vrijwel iedereen dacht aan een penalty maar de scheidsrechter wuifde het weg.
  Toch kwam de gelijkmaker er voor Stânfries. Vanuit de kluts kwam de bal ter hoogte van de 16 meter voor de voeten van Niek Bos, welke met een lage schuiver Stânfries niet geheel onverdiend op gelijke hoogte bracht: 2-2.
  5 minuten voor tijd was het Silvan ten Cate met het slotakkoord. Hij pikte de bal op in de 16, schoot de bal tegendraads in de hoek en maakte zo zijn hattrick compleet: 3-2.