• Oude voetbalwet kost Stânfries 3 punten.

  Stânfries speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Thor uit Lippenhuizen.
  De gasten stonden 3e op een ranglijst, 6 punten meer maar ook met 2 wedstrijden meer als de Appelschasters.

  Stânfries begon de wedstrijd goed en ging direct op zoek naar de voorsprong.
  De zwart wit formatie voetbalde makkelijk en creëerde veel kansen.
  Marc Drenth en Wim van Riezen wisten het net nog niet te vinden. Thor kwam er bijna niet aan te pas, maar was af en toe met enkele counters dichtbij de goal van Giovanni Oldersma, gevaarlijk werd het niet.
  Kansen voor wederom Marc Drenth en Yannick Akkerman troffen geen doel, ook Wim van Riezen scoorde niet uit een voorzet van Lars Oldenburger.
  Toch kwam Stânfries, nog voor rust, verdient op voorsprong. Rick Ploeg had een goede actie in huis aan de linker flank, zette de bal voor en vond Drenth in de 16. Laatstgenoemde draaide weg bij zijn tegenstander en zette de keeper op het verkeerde been: 1-0.

  Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel. Een aardig voetballend Stânfries, op zoek naar kansen en vooral naar goals.
  De kansen, die kwamen er. Joeri Groter en Marc Drenth zagen hun inzetten naast gaan en een goede inzet van Rick Ploeg ging voorlangs.

  Stânfries was duidelijk op zoek naar een goal om de voorsprong uit te breidden, echter wilde de bal er niet in.
  Wanneer de bal er aan de ene kant niet in gaat, is dit volgens de oude voetbalwet wel het geval aan de andere kant en dit was ook zo.
  Uit een standaard situatie was het Yob Bos met de gelijkmaker en bepaalde zo, ietwat tegen de verhoudingen in, de eindstand op een gelijkspel.