• Onderlinge promovendi strijd eindigt in het voordeel van Stânfries.

  Stânfries, na 4 seizoenen op het laagste niveau terug in de 4e klasse, wist in eigen huis in een matige wedstrijd met 2-0 te winnen van het eveneens gepromoveerde Ijhorst.
  Ijhorst liet zien graag te willen winnen en zette Stânfries direct onder druk.
  Dit resulteerde ook direct in een eerste kans, maar het was Ties Dijkstra die de bal van de lijn af hield.
  Naar mate de wedstrijd vorderde begon Stânfries zelf ook beter te voetballen. Een schot van Marc Drenth miste richting, een voorzet van Martijn Westerveen belandde bij de keeper in de handen.
  Remco Jongedijk hield aan de andere kant ook zijn doel schoon.
  Beide teams zochten met de brilstand de thee op, ruststand 0-0.

  De 2e helft begon Ijhorst feller als de Appelschasters. De gasten zetten Stânfries onder druk, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd.
  Wim van Riezen en Yannick Akkerman werden in het veld gebracht voor Ties Dijkstra en Sylvan Dijkstra, Mark Heeroma werd vervangen door Rick Flapper.
  Stânfries groeide beter in de wedstrijd en begon beter te voetballen.
  Wim van Riezen won het duel om de 2e bal en via Niek Bos kwam de bal bij Marc Drenth in het strafschopgebied, hij draaide open en schoot op doel. Via een verdediger rolde de bal rustig langs de, op het verkeerde been gezette keeper, het doel in een stond het 1-0 in het voordeel van de Friezen.
  Na een overtreding op Niek Bos, was het invaller Rick Ploeg die de vrije trap snel nam een Marc Drenth de diepte in stuurde.
  Het was laatstgenoemde die de bal knap langs de doelman van Ijhorst schoot, en er zo 2-0 van maakte.
  Na een mooie combinatie tussen Marc Drenth en Wim van Riezen, was het laatstgenoemde die net een teen lengte te kort kwam om er 3-0 van te maken.
  Ijhorst probeerde hierna nog op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer, maar na 90 minuten vond scheidsrechter Alberts het genoeg en begon Stânfries dus met een 3 punter aan het nieuwe seizoen. Zondag 2 oktober speelt Stânfries om 14:00 uur in en tegen Havelte.