• Matige derby eindigt in het voordeel van Makkinga.

  Afgelopen zaterdag stond de derby Stânfries - Makkinga op het programma.
  In een matige wedstrijd wist Makkinga een overwinning over de streep te trekken.

  Stânfries begon zwak aan de wedstrijd en kwam moeilijk tot voetballen. De gasten uit Makkinga waren feller en hadden de druk er goed op. Grote kansen werden er niet gecreëerd.
  In de 10e minuut werd Bas Dolman de diepte ingestuurd. Marco Sloot trok aan de noodrem in het 16 metergebied wat een strafschop opleverde voor de gasten. Niels Tel schoot vanaf 11 meter raak: 0-1.
  Ook na de 1-0 werden er niet veel kansen gecreëerd.
  In de 35e minuut wist Makkinga de score uit te breiden. Een foute inspeel pass van Giovanni Oldersma belande in de voeten bij Bas Dolman, welke het cadeautje uitpakte: 0-2.
  Nog voor rust kwam Stânfries met de aansluitingstreffer. Uit een moeilijke hoek schoot Wim van Riezen de bal via de binnenkant van de paal fantastisch binnen: 1-2.

  Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel ten opzichte van de 1e helft.
  Er werden weinig kansen gecreëerd en beide teams hadden moeite om de bal lang in de ploeg te houden.
  Marc Drenth leek dichtbij de gelijkmaker te zijn, zijn inzet ging naast.
  In de 60e minuut kreeg Stânfries verdediger Marco Sloot een directe rode kaart na een harde charge op Niels Tel, waardoor Stânfries de wedstrijd uit moest spelen met 10 man.
  Hierdoor kwam Stânfries nog moeilijker aan voetballen toe, creëerde het vrijwel niets meer en kon het met een man minder alleen maar tegenhouden.
  Ook Makkinga creëerde weinig en zo eindigde een gezapige wedstrijd in het voordeel van de gasten: 1-2.