• Fochteloo wint derby in Appelscha.

  Afgelopen zondag stond de derby Stânfries-Fochteloo op het programma.
  Het was voor het eerst dat de derby op het programma stond in de 4e klasse.

  Na 5 minuten al werd Fochteloo gevaarlijk, echter miste een schot van Yannick Hulshof voldoende kracht om Giovanni Oldersma uit te dagen.
  Stânfries werd aan de andere kant ook gevaarlijk met schoten van Niek Bos en Marc Drenth, maar ook hier miste de precisie in de afronding.
  Stânfries leek wel op een 1-0 voorsprong te komen.
  Een dieptebal op Niek Bos had schijn van buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Niek Bos dribbelde op Rick Kattouw af en schoot beheerst binnen. Toch liep de, overigens prima fluitende leidsman, richting de grensrechter van Fochteloo en keurde de goal alsnog af.
  Fochteloo had in de 1e helft het betere van het spel en creëerden kleine kansjes, maar gescoord werd er niet zodat beide ploegen de rust in gingen met 0-0.

  De 2e helft was een wat gezapige strijd.
  Stânfries kwam moeilijk tot voetballen en creëerde weinig kansen, dit viel Fochteloo te prijzen want de verdediging stond erg stabiel.
  Halverwege de 2e helft kwam Fochteloo op voorsprong. Een hoekschop werd binnen gekopt door Dennis Pen; 0-1.
  Na de tegengoal begon Stânfries wat meer te voetballen en kwam het tot wat kleine kansen, gescoord werd er niet.
  In de 80e minuut leek Stânfries op gelijke hoogte te komen. Een afvallende bal werd had op doel gedrukt door Dave Hoekstra, Rick Kattouw wist de bal nog te stoppen waarna een ouderwetse scrimmage volgde. Uiteindelijk belandde de bal op de paal en werd deze weg gewerkt door de verdediging van Fochteloo.
  Na 90 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en won Fochteloo de derby in Appelscha, waar een gelijkspel misschien niet had misstaan.