• Lees hier de corona-update voor Stânfries:

Wij zouden jullie op de hoogte houden als er meer bekend zou worden over de trainingen na 17:00 uur.

Zojuist (02-12-2021) is er in de Tweede kamer gestemd over de motie van enkele partijen om sporten na 17.00 uur toe te staan. Hiervoor was helaas geen meerderheid. Voor veel kinderen en de meeste volwassenen is het echter niet mogelijk om doordeweeks voor 17.00 uur te trainen.

In het weekend kan er wel door iedereen worden gevoetbald, behalve door ons 1e team zij vallen in categorie A. Overige teams vallen in categorie B, maar dat is niet in alle gevallen verantwoord als er verder niet wordt getraind. De KNVB wil vooral in mogelijkheden blijven denken en gaat per niveau en leeftijdscategorie een beslissing nemen over het wel of niet doorgaan van de competities.

Lees hier het Coronaprotocol; versie 02-12-2021. Voor v.v. Stânfries betekent dit concreet dat tot nader bericht:

Algemene uitgangspunten:
    • Iedereen die hun werkzaamheden moeten uitvoeren mogen dit blijven doen tot 17:00 uur.

• Blijf thuis bij klachten en laat je testen;

• Houd 1,5 meter afstand van andere personen;

Trainingen:
    vanaf maandag 29 november is er na 17:00 uur in ieder geval geen trainingen, kunnen trainers dit oplossen door eerder te trainen dan is dit toegestaan. We snappen dat dit organisatorisch bij de meeste trainers wellicht onuitvoerbaar is, en verwachten wij ook op ieder zijn begrip als dit niet lukt.

De kantine bij trainingen en wedstrijden:
    • De kantine is gesloten.

• Voor ouders van de tegenstanders die moeten rijden (en worden aangemerkt als begeleiding), zullen wij op zaterdagen wel gewoon blijven zorgen voor een kopje koffie of thee. Dit kan via de bestuurskamer geregeld worden.

Kleedkamers:
    • Gebruik van kleedruimte en douchen is toegestaan; maar t/m JO11 is het advies om in sportkleding naar de wedstrijden te komen en thuis te douchen.

Thuiswedstrijden:
    • Er zijn geen toeschouwers toegestaan; Toeschouwers is dus expliciet niet toegestaan, wat betekent dit voor ouders die hun kinderen halen of brengen bij een thuiswedstrijd?

• Het toegangshek is op slot.

• Alleen de trainer/leider/(vlagger vanaf JO13) mogen langs de lijn van het desbetreffende team.

• Na je eigen wedstrijd/training dien je het terrein te verlaten;

• Als een speler corona-klachten heeft, een test moet ondergaan of nog wacht op de testuitslag, meldt deze speler/ouder dit direct bij de trainer/leider. Deze brengt de TC/teamzaken op de hoogte, zij melden dit aan het bestuur.

• Deelnemen aan wedstrijden is dan niet toegestaan;

• Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken;

Bij uitwedstrijden:
    • Alleen het benodigd aantal auto's die mee mogen. Verplicht T/m JO11 maximaal 3 auto's. Vanaf JO13 maximaal 5 auto's.

Ouders die als chauffeur de kinderen van het team (t/m 17 jaar) brengen naar een uitwedstrijd, vallen onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen met in achtneming van alle andere maatregelen blijven kijken naar de wedstrijd. Uiteraard is dit één ouder per auto.

Afsluitend:
    • Spreek elkaar aan en pas goed op jezelf en elkaar.

• Voor de meest actuele versie van het sportprotocol:www.nocnsf.nl/sportprotocol

We rekenen op jullie medewerking zodat we iedereen z.s.m. weer mogen te ontvangen. Wanneer er aanvullende informatie is, zullen wij deze met jullie delen.

Met natuurlijk een sportieve en gezonde groet,

Bekijk corona update