• Collectief Stânfries legt Kraggenburg over de knie.

  Voorafgaand aan het duel Stânfries - Kraggenburg werd er stilgestaan bij het al 25 (!) jarig sponsorschap van Bouwbedrijf Doornenbal als hoofdsponsor van vv Stânfries. Onder toeziend oog van eigenaren Mart, Ron en vader Anne Doornenbal werd er afgetrapt op een nat sportpark de Steegde.

  Stânfries begon goed aan de wedstrijd. De bal werd makkelijk rondgespeeld en er werden kleine kansen gecreëerd. Aan de andere kant kwam Kraggenburg er een aantal keren gevaarlijk uit over de flanken, echter grote kansen werden er niet gecreëerd.
  Ook Stânfries probeerde kansen te creëren via de flanken en dit lukte een aantal keren goed via Marc Drenth en Edgar Hulzinga. De gevaarlijkste kans was een afgeslagen voorzet van Dave Hoekstra die via de lat het veld weer in kwam.
  Veel grote kansen werden er niet gecreëerd waardoor er met 0-0 gerust werd.

  In de 2e helft ging Stânfries door met waar het in de eerste helft mee eindigde.
  De bal in de ploeg houden, hard werken en er werden kansen gecreëerd voor de voorsprong. Die voorsprong kwam er.
  Een goede bal van Marco Sloot achter de laatste linie van Kraggenburg werd opgepikt door Marc Drenth, hij dribbelde op de goal af en schoof de bal beheerst achter de doelman; 1-0.
  Kraggenburg ging op zoek naar de gelijkmaker welke er ook kwam. Vanaf de penaltystip scoorde Kees Tadema de 1-1.

  Wederom was het Stânfries die op zoek ging naar opnieuw een voorsprong.
  Marc Drenth zag een kiezel harde inzet uiteenspatten op de lat, Yannick Akkerman schoot over.
  De verdiende voorsprong voor Stânfries kwam er toch. Een voorzet van Edgar Hulzinga uit de 2e lijn werd verkeerd ingeschat door de keeper van Kraggenburg, waarna Wim van Riezen de bal knap binnen werkte: 2-1.
  Stânfries denderde door en wilde de voorsprong graag uitbreiden.
  Yannick Akkerman werd ingespeeld op het middenveld en gaf een mooie hoge bal op Marc Drenth. Drenth nam de bal prachtig mee een in de loop en schoot de bal knap tegen de touwen: 3-1.
  Het slotakkoord was opnieuw voor Marc Drenth. Een goede pass van Sam de Haan bereikte Marc Drenth, welke met een identieke schuiver als de 3-1 zijn hattrick volhardde: 4-1.
  Een goede overwinning voor de Appelschasters welke de 3 punten verdiend mocht bijschrijven.