• Collectief Stânfries laat Makkinga buigen.

  Stânfries ging afgelopen zondag op bezoek bij Makkinga.
  Onder wisselvallige weersomstandigheden was het begin van de wedstrijd voor Stânfries. De gasten voetbalden makkelijker en probeerden via de zijkanten gevaarlijk te worden. Het eerste wapen feit was voor Marc Drenth, zijn inzet werd knap gekeerd door Makkinga doelman Cordel.
  Ook schoten van Marc Drenth (over) & Yannick Akkerman (over) troffen geen doel.
  Na 20 minuten begon ook Makkinga van zich af te bijten en probeerde via de lange bal de snelle Ivo Savenije te bereiken. Dit lukte een aantal keren, maar Stânfries stond verdedigend goed. Kansjes van Ivo Savenije (naast) & Bas Dolman (lat) werden niet gepromoveerd tot goal.
  Een overtreding op Rick Ploeg, waarbij Luko Reinders zelf geblesseerd raakte, leverde hem geel op waar menig scheidsrechter misschien wel de rode kaart had gegeven.
  Een kopbal van diezelfde Luko Reinders ging even later via het aluminium over.
  Vlak voor rust kwam Makkinga op voorsprong. Marco Sloot probeerde na een schermutseling met Ivo Savenije uit te verdedigen, echter kwam de bal tegen de hand van Sylvan Dijkstra waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Savenije ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0.

  Na de thee was het Stânfries die beter begon. Een dieptebal op Marc Drenth leek over de achterlijn te zijn geweest, echter is dit zowel de grens als de scheidsrechter ontgaan waarna Drenth de bal voor zette. Meest attent was Wim van Riezen, die de bal bekeken in de goal schoot en zo Stânfries op een verdiende 1-1 zette.
  Aan de kant van zowel Makkinga als Stânfries werd gewisseld, zo probeerden beide trainers een voorsprong te forceren.
  Yannick Akkerman had een mooie steekbal op Sylvan Dijkstra, echter vond hij keeper Cordel op zijn pad. Marc Drenth leek Stânfries op voorsprong te zetten, echter miste hij 2 opgelegde 1 op 1 kansen.
  Aan de kant van Makkinga schoten Ivo Savenije en Bas Dolman beide naast.
  Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, tot de laatste minuut.
  De ingevallen Nolan Kramer kreeg de bal op randje 16, schoot de bal geplaatst op goal, keeper Cordel wist de bal nog te keren maar had geen antwoord meer op de intikker van de doorgelopen Wim van Riezen: 1-2.
  Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af en pakte Stânfries 3 belangrijke punten, maar ook zeer verdiend de volle buit in de en tegen Makkinga.