• Burentwist eindigt in een gelijkspel.

De derby van het noorden eindige in een spektakelstuk voor een volle tribune in Sporthal de Steegde; het werd maar liefst 5-5.

Smilde’ 94 begon sterk. De spits van de Drentenaren was de vorige keer tijdens het onderlinge duel goed voor 4 goals, en was ook deze wedstrijd goed op stoom.
    Met 2 kiezel harde afstandschoten, waarbij hij Ivar de Vries het nakijken liet, zorgde hij voor een snelle 0-2 voorsprong.

Maar Stânfries rechtte de rug, gooide de beuk erin en nam de regie in handen.
    Mark Heeroma ontving de bal van Cas de Jong, en zorgde voor een bekeken schuiver voor de terugkeer.
    Snel na de aftrap onderschepte Yannick Akkerman de bal, dribbelde op de verdediger af en bediende op zijn beurt de goed meegelopen Cas de Jong, die de bal knap achter de Smilleger sluitpost werkte; 2-2.
    Nog voor rust kwam Stânfries verdiend op voorsprong.
    Yannick Akkerman zorgde met een prachtige goal voor de voorsprong.
    Een lange bal van Arno Steg nam hij aan op zijn bovenbeen, draaide direct open en met een verwoestende volley schoot hij de bal in het dak van het doel; 3-2.

Vlak na de thee sloeg Smilde’ 94 direct toe.
    Een middenvelder van Smilde dribbelde langs de zijlijn, schoot de bal op goal, maar een aanvaller van Smilde raakte de bal aan en zorgde hiermee voor de 3-3.
    Na kansen over en weer was het Stânfries die opnieuw de leiding nam.
    Yannick Akkerman onderschepte een pass van de verdediger van Smilde, kwam 1 op 1 met de keeper en faalde niet. Hij zorgde met een bekeken schuiver voor zijn 2e van de avond; 4-3.

Met de bij Smilde in de ploeg gebrachte verse wissels was het alles of niets voor de Drentenaren. Dat sorteerde effect, want vlak na de 4-3 schoot de aanvaller uit een frommelsituatie de 4-4 tegen de touwen.
    Wederom kwam Stânfries op voorsprong. Martijn Westerveen kwam via de linkerflank goed opstomen. Met een flitsende individuele actie en een hard schot in de verre hoek schoot hij de 5-4 op het scorebord.
    Stânfries was daarna van goede wil om de score nog verder uit te bouwen (kansen voor Sylvan Dijkstra, Dave Hoekstra en Jack Posthumus), maar zag de ijver niet worden beloond.
    Smilde’ 94 kwam, niet geheel tegen de verhoudingen in, opnieuw op gelijke hoogte. Via de spits van de Smilligers kwam de bal op de hand van Cas de Jong. Arbiter Sytze Westerveen wees resoluut naar de stip.
    Ivar de Vries bleef lang staan en had hierdoor bijna een antwoord op de matig ingeschoten penalty, maar de bal eindigde toch in de touwen; 5-5.

Een mooie wedstrijd voor de toeschouwers, en ook een wedstrijd waarbij beide teams kunnen leven met een punt. Volgende week neemt Stânfries het op tegen ACV 3 uit Assen.
    Opnieuw wordt de wedstrijd thuis in eigen Sporthal de Steegde gespeeld. De leidsman van deze wedstrijd is tot op heden nog niet bekend gemaakt. De aftrap van deze wedstrijd is om 20:00 uur.
    Toeschouwers, bedankt voor de steun vanaf de tribune. Altijd mooi om te zien dat jullie in groten getale aanwezig zijn!

Voor nu een prettig en sportief weekend en hopelijk tot volgende week! ⚽️